Saapuminen ja esteettömyys

SAAPUMINEN

Julkiselle liikenteellä 
Porin taidemuseo sijaitsee Kokemäenjoen rannalla, noin puolentoista kilometrin päässä linja-auto- ja rautatieasemalta. 

Citylinja 1 liikennöi Matkakeskuksesta noin 10 minuutin välein Etelärantaan. Etelärannan pysäkiltä on 150 metrin matka taidemuseoon. Täältä löydät Porin julkisen joukkoliikenteen aikataulut.

Omalla autolla 
Taidemuseorakennuksen edessä on maksuton pysäköintialue. Osassa pysäköintipaikkoja on 3 tunnin aikarajoitus. Liikkumisesteisten pysäköintipaikat sijaitsevat lähimpänä pääovea. 

Pyörällä
Taidemuseo sijaitsee hyvien pyöräyhteyksien varrella. Selkämeren elämysreitti ja Jokireitti kulkevat Etelärantaa taidemuseorakennuksen ohi.
Turvalliset pyörän runkolukituspaikat sijaitsevat taidemuseorakennusta vastapäätä, Taavi-sillan Etelärannan puolen läheisyydessä.

Taidemuseon asiakaspalvelu ja lipunmyynti sijaitsevat pääsisäänkäynnin yhteydessä olevassa aulassa.  

Porin taidemuseo toimii myös Visit Porin matkailun infopisteenä

Taidemuseon aulatilan yhteydessä sijaitsevat Poriginal-galleria, kahvila ja museokauppa ovat maksutonta aluetta. 

Näyttelytilat ovat yhdessä kerroksessa. Työpajatila, luentosali ja neuvotteluhuone sijaitsevat toisessa kerroksessa, jonne on kulku sekä portaita pitkin että hissillä. Hissi on henkilönostin, jonka käytössä liikkumisesteiset tarvitsevat avustajan. Asiakaspalvelun henkilökunta auttaa aina tarvittaessa. 

Avustajat pääsevät Porin taidemuseoon ilmaiseksi. 

Museovieraiden opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Porin taidemuseoon. 

Porin taidemuseo on vammaiskorttikohde. 

Meillä käy vessapassi.   

Katso kaikki pääsymaksut.

 

ESTEETTÖMYYS 

Esteettömyys on meille tärkeä asia, jonka eteen teemme jatkuvasti työtä.   

Taidemuseorakennuksen pääsisäänkäynti on varustettu luiskalla ja liiketunnistimella. Ovi avautuu automaattisesti. Liikkumisesteisten pysäköintipaikat sijaitsevat lähimpänä pääovea.

Toimistotilojen sisäänkäynti on arkisin taidemuseorakennuksen länsipäästä, Etelärannan puolella olevasta lipallisesta ovesta. Oven oikealla puolella on ovikellot.  

Näyttelytilat ovat pääsääntöisesti liikkumisesteettömät. Taidemuseon näyttelyt ovat vaihtuvia, joten esteettömyys on hyvä tarkistaa asiakaspalvelusta ennen vierailua. 

Rakennuksen toiseen kerrokseen on pääsy henkilönostimella, joka sijaitsee sisääntuloaulan läheisyydessä. Liikkumisesteiset museovieraat tarvitsevat avustajan henkilönostimen käyttöön. Asiakaspalvelusta saa apua nostimen käyttöön.  

Taidemuseon lattiat eivät kestä nastakenkien käyttöä! Suosittelemme museovierailulle omia vaihtokenkiä nastakenkiä käytettäessä. Sisääntulo-ovelta saa lainaksi nastasuojia, mikäli sinulle ei ole omia vaihtokenkiä mukanasi. Suojia on saatavilla rajoitetusti. 

Vaatenaulakot ja lukolliset säilytyslokerot sijaitsevat aulan läheisyydessä olevassa tilassa. Ulkovaatteet, sateenvarjot, suuret laukut, reput ja pyöräilykypärät on jätettävä säilytykseen. 

*** 

LAINATTAVAT APUVÄLINEET  

Näyttelykierrokselle voi lainata pyörätuolin, lastenrattaat ja kantorepun, jotka ovat saatavilla aulan läheisyydessä olevasta naulakkotilasta. 
 
Taidemuseon aulasta voi lainata kevyitä istuimia näyttelykierrokselle.  

wc-kuvakkeet

Taidemuseon WC:t ovat unisex-vessoja ja ne sijaitsevat ensimmäisen ja toisen kerroksen aulojen yhteydessä.
Esteetön WC on vain alakerrassa.   
Lapsivieraat on huomioitu wc-tiloissa.  Vauvan hoitopisteet ovat ylä- ja alakerran wc-tiloissa.

induktiosilmukkakuvake

Induktiosilmukka on asiakaspalvelussa, luentosalissa, neuvotteluhuoneessa ja työpajatilassa.  

***

MUSEOKAUPPA JA KAHVILA

Museokauppa ja kahvila sijaitsevat rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa asiakaspalvelun läheisyydessä.  Kahvilassa ja näyttelytiloissa ja kahviossa toimii ilmainen WiFi: PORI-WLAN.
Kahvilasta löytyy imetykseen sopivat tuolit. 

KUUNNELTAVAT ÄÄNIOPASTEET JA KUVAILUTULKKAUS 

Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmaa esittelevissä näyttelyissä teoksiin voi syventyä myös kuunneltavien ääniopasteiden avulla. Osa teoksista on kuvailutulkattu. Esittelysisältöjä voi kuunnella omalla puhelimella QR-koodin kautta.  

OPASTUKSET JA TYÖPAJAT ERITYISRYHMILLE 

Opastukset ja työpajat voidaan räätälöidä erityisryhmien tarpeisiin. Vierailutoiveista tulee sopia hyvissä ajoin ennen vierailua asiakaspalvelun kanssa. 

Avustajan kanssa saapuvilla näkövammaisilla on mahdollisuus kosketella joitakin veistoksia erikoiskäsinein. Tiedustele veistosten koskettelumahdollisuutta ja käsineitä neuvonnasta. Mahdollisuus vaihtelee kulloisenkin näyttelyn mukaan. Pääsääntöisesti taideteoksiin koskeminen on kielletty. 

***

Porin taidemuseo haluaa olla museo, jossa kaikilla on mahdollisuus turvalliseen ja viihtyisään museovierailuun.  

Porin taidemuseossa jokaisella on oikeus olla oma itsensä, ja kohtelemme toisiamme huomaavaisesti. Näyttely- ja yleisötiloissa kuljetaan rauhallisesti ja taideteoksiin koskematta. Näyttelyissä saa kuitenkin olla elämisen ääniä; jutustelua, ihmettelyä, itkua ja naurua. 
Näyttelyihin voi joskus sisältyä voimakasta ääntä, pimeyttä tai kirkkaita valoja. Jokaisen näyttelyn sisältö ei aina välttämättä sovi herkimmille, esimerkiksi lapsille. Taidemuseosta löytyy kuitenkin aina jotakin katsottavaa ja koettavaa kaiken ikäisille. Näyttelyihin kannattaa tutustua etukäteen esimerkiksi taidemuseon nettisivuilta. Asiakaspalvelulle voi esittää kysymyksiä ja pyytää lisätietoa vierailuun liittyvistä asioista.  

Jos kohtaat vierailullasi epäasiallista käytöstä, kerro siitä meille heti. Voit antaa palautetta myös jälkikäteen sähköpostilla taidemuseo@pori.fi. Anonyymiä palautetta voi antaa meille myös esimerkiksi kirjoittamalla viestin aulassa sijaitsevaan hymiöpalautelaatikkoon.  

Henkilökuntamme keskustelee ja auttaa aina mielellään museovieraitamme. Kysy rohkeasti neuvoa ja apua tarvittaessa! 

ASIAKASPALVELU: taidemuseo@pori.fi | 044 701 1080