PIIRUSTUKSIA JA GRAFIIKKAA – LAURI SANTTU

TIEDOTE

Lauri Santtu (s. 1902) esittelee näyttelyssään viitisenkymmentä tarkkanäköistä henkilökuvaa koko pitkän tuotantonsa ajalta, lapsuuden aikaisista piirustuksista viime vuosien töihin.

Näyttelyssä on esillä useita Santulle ominaisia suomalaisten kansanihmisten osuvia luonnehdintoja. Mielenkiintoisia ovat esimerkiksi 1920-luvun työt harjoitteluajoilta Nurmon höyrysahalla tai metsänleimuuajoilta samoilla seuduilla. Santun itsensä mielestä juuri noiden aikojen työmiesten innoitukset ”kattos raatua, kun tuli näköösensä” tai ”ei uskoisi, sitten justihin” antoivat eniten uskoa hänen haaveilleen taiteilijanurasta. Näyttelyssä on mukana myös useita, kulttuurihistoriallisessakin mielessä merkittäviä, suomalaisten merkkihenkilöiden ja taiteilijoiden taitavia karrikointeja.

Professori Lauri Santtu on piirtäjä, taidegraafikko ja lausuntataiteilija. Kuvataidetta hän on opiskellut Carl Bengtsin ja Akseli Gallen-Kallelan johdolla, Suomen Taideyhdistyksen Piirustus- ja Taideteollisuuskoulussa, Helsingin yliopiston piirustussalissa ja Kööpenhaminan Taideakatemiassa. Teoksia hänellä on ollut ensi kertaa esillä Viipurissa 1927.

Tiedot

Taiteilija: Lauri Santtu
12.04.1980 – 04.05.1980
Tila: Porin taidemuseo